Ramazan ayının 4. günü iftar menüsü ile karşınızdayız.
Her sene olduğu gibi bu ilk üç gün orucun diğer günlerine göre biraz daha zorlayıcı geçiyor. Alışma sürecini atlatmak biraz zaman alabiliyor. Ancak bu misafirlerimize ve ev haklına enfes iftar sofraları kurmayacağımız anlamına gelmiyor.
4. gün iftar menümüzde bu gün yine birbirinden lezzetli yemekler var. O zaman hiç uzatmadan menümüze geçelim!
İşte Ramazan ayının 4. gününe özel iftar menüsü…
4. GÜN İFTAR MENÜSÜ
- Ezogelin çorbası,
- Hünkârbeğendi,
- Müceddere pilavı,
- Keşkül
EZOGELİN ÇORBASI
4. gün iftar menümüze Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan ezogelin çorbası ile başlangıç yapıyoruz. Tam bir şifa deposu olan bu çorba ile tüm gün aç kalan bünye direncimizi hızlıca topluyor ve yemeğin devamına geçiyoruz.
Bir tabak daha isteme garantili: Ezogelin çorbası tarifi
HÜNKÂRBEĞENDİ
4. gün iftar menümüze geleneksel Türk mutfağından devam ediyoruz. Lokum gibi pişen et ve patlıcanlı beğendisiyle ortaya çıkan eşsiz bir lezzet; hünkârbeğendi. Özellikle davet sofralarına çok yakışacak, hazırlaması her ne kadar zor olduğu düşünülmede oldukça basit ve kolay bir tariftir.
Efsane bir lezzet: Hünkârbeğendi tarifi
MÜCEDDERE PİLAVI
Müceddere pilavı, klasik bulgur pilavının yeşil mercimek ile yapılan daha lezzetli ve göz doyurucu bir alternatifidir. Aslında kendisi başlı başına bir ana yemek görevi bile görebilir. Ramazan ayının 4. günü iftar menüsüne ve hünkârbeğendinin yanına oldukça yakışacak.
Lezzetine doyum olmayacak: Müceddere pilavı tarifi
KEŞKÜL
Böyle bir 4. gün iftar menüsünün sonuna tabi ki Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tatlı yakışırdı. Sütlü tatlılar arasında en sevilenlerden biri olan keşkül, bu iftar sofrasında kalbinizi çalacak.
Osmanlı mutfağından bize yadigâr: Keşkül tatlısı tarifi
Farklı bir menü alternatifi için;
Şimdiden afiyet olsun!
5. gün iftar menüsü için aşağıdaki linke tıklayın;